هفته پنجم بارداری

هفته پنجم بارداری

 هفته پنجم بارداری را می توان هفته ای معرفی کرد که مادر از بارداری خود مطمئن می شود. این موضوع به خاطر تغییرات هورمونی بدن وی و ایجاد علائم و نشانه های بارداری است. به همین خاطر اغلب افراد صبر می کنند تا به هفته پنجم بارداری برسند سپس خبر بارداری را به سایر اعضای خانواده خود اطلاع بدهند. در هفته پنجم بارداری جنین شکل خاصی نداشته و اندازه بسیار کوچکی دارد. برای اطلاع از علائم و نشانه هایی که ممکن است در هفته پنجم بارداری برای مادر اتفاق بیفتد، با ما همراه باشید.

هفته پنجم بارداری
هفته پنجم بارداری

اینکه جنین در هفته پنجم بارداری دارای چه وضعیتی است، برای همه مادران حائز اهمیت است. به همین خاطر اغلب مادران به دنبال کسب اطلاعاتی مفید در این زمینه هستند. در هفته پنجم بارداری جنین از سه لایه مختلف تشکیل می شود. لایه اول که به لایه خارجی یا  اکتودرم نیز نامیده می شود، بیرونی ترین لایه از جنین است. لایه بعدی را را لایه میانی یا مزودرم می نامند. لایه بعدی را لایه داخلی یا اندودرم می نامند. این لایه ها در ادامه می توانند به تشکیل اندام های مختلف جنین کمک بسیار زیادی بکنند.

لایه خارجی می تواند در هفته های بعدی به تشکیل اعضایی از بدن مانند کلیه، کبد، مغز، نخاع، ستون فقرات و… کمک کند. همچنین لایه خارجی می تواند در تشکل پوست، مو و ناخن ها نیز تاثیر گذار باشد. لایه میانی هم به شکل گیری قلب کمک می کند. همچنین سیستم گردش خون را لایه میانی تشکیل می دهد. شکل گیری حفره های قلب جنین در هفته پنجم بارداری تشکیل می شوند، در نتیجه در این هفته قلب جنین تپش را آغاز می کند. استخوان، ماهیچه و غضروف نیز توسط لایه میانی تشکیل می شوند.

آخرین لایه که به لایه داخلی معروف است، برای تشکیل روده، ریه، تیروئید، کبد، سیتم اولیه ادراری، لوزالمعده و… تاثیرگذار است. در هفته پنجم بارداری جفت اولیه و بند ناف نیز در حال تشکیل شدن هستند. جفت اولیه و بند ناف وظیفه تامین اکسیژن و مواد غذایی برای جنین را بر عهده دارند. بدین ترتیب تشکیل شدن درست و به موقع آنها می تواند در سلامت جنین تاثیر گذار باشد.

همچنین بخوانید: اندازه ساک حاملگی در هفته پنجم، ششم، هفتم و هشتم بارداری

هفته پنجم بارداری
هفته پنجم بارداری

مادر در این هفته چه وضعیتی دارد

یکی از شایع ترین علائم و نشانه هایی که ممکن است مادر در هفته 5 بارداری تجربه کند، حالت تهوع و استفراغ است. این علائم می توانند هم در صبح و هم در ساعات مختلف از شبانه روز مشاهده شوند. احساس درد در سینه ها از دیگر علائم و نشانه هایی است که مادر ممکن است در این هفته آن را تجربه کند.

یکی دیگر از نشانه هایی که مادر ممکن است در هفته 5 بارداری آن را تجربه کند، احساس خستگی است. این احساس ممکن است چند روز در بدن مادر احساس شود. تکرر ادرار از دیگر علائمی است که ممکن است در هفته پنجم بارداری مشاهده شود. تکرر ادرار برای بسیاری از مادران آزار دهنده است، اما با توجه به اینکه همه این علائم از بین می روند و دائمی نیستند، تحمل آنها برای مادران نیز راحت تر می شود.

در این هفته چه کارهایی را باید انجام داد

بسیاری از مادرانی که از بارداری خود مطمئن می شوند، می خواهند بدانند چه کاری را در هفته های مختلف بارداری باید انجام بدهند. در هفته 5 بارداری لازم است به یک پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه نموده تا بتوان به صورت دوره ای آزمایشات مورد نیاز را انجام داد. در صورت نیاز به ترمیم دندان، نباید از اشعه ایکس برای تهیه عکس مخصوص دندانپزشکی استفاده شود. باید اولین روز از آخرین دوره پریودی خود را نیز یادداشت کرده تا بتوان آن را در اختیار پزشک متخصص زنان و زایمان برای تعیین دقیق تر روز زایمان قرار داد. برای اطلاع بیشتر از هفته ششم بارداری به این مطلب مراجعه کنید.

 

 

آیا مطلب فوق
5/5
مدیر سایت

مدیر سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفته سیزدهم بارداری
بارداری
مدیر سایت

هفته سیزدهم بارداری

بسیاری از مادران بهترین دوران بارداری را از هفته سیزدهم به بعد می دانند. این افراد عقیده دارند از هفته سیزدهم بارداری به بعد بسیاری

ادامه مطلب
عفونت ادراری نی نی ناش
بارداری
مدیر سایت

عفونت ادراری در بارداری

معمولا علائم عفونتهای ادرای شامل سوزش و تکرر ادرار است اما این علائم را نمی توان تنها نشانه های عفونت ادراری دانست . در این

ادامه مطلب
هفته سی و یکم بارداری
بارداری
مدیر سایت

هفته سی و یکم بارداری

اکنون با گذراندن هفته سی ام بارداری، تنها 10 هفته به زایمان باقی مانده است. در این 10 هفته باید خود را از نظر روحی

ادامه مطلب