وزن جنین در بارداری وزن گیری جنین نی نی ناش

چگونگی وزن گیری جنین در هفته های آخر

بارداری در حدود چهل هفته طول می کشد . در این چهل هفته جنین به سرعت رشد می کند و طبیعی است که وزنش هم افزوده می شود . وزن نوزاد طبیعی حدودا ۳.۵ کیلو مباشد که ممکن است تا ۵ کیلو هم برود . این چهل هفته اصولا به سه دوره سه ماهه تقسیم می شود که در ادامه این مقاله نی نی ناش چگونگی وزن گیری جنین را شرح می دهیم .

وزن جنین در سه ماهه ی اول بارداری

در ماه اول بارداری مغز ، قلب و ستون فقرات جنین در حال رشد کردن است و همچنین بازوها وپاها به رشد خود ادامه می دهند . در ماه دوم قلب جنین ضربان دارد ، پاها و بازوها رشد بیشتری پیدا کرده اند ، اعضای داخلی و اندام تناسلی شروع به رشد کرده اند . چشم ها به سمت جلو حرکت می کنند و بند ناف به راحتی قابل مشاهده است . در این زمان وزن جنین در حدود سه و نیم گرم و قد او حدود دو و نیم سانتیمتر است . در ماه سوم اندان تناسلی خارجی رشد پیدا کرده و می توان دختر یا پسر بودن جنین را تشخیص داد . همچنین رگ ها و ماهیچه ها با هم کار می کنند و مشت جنین باز وبسته می شود . در این زمان وزن جنین حدود ۲۸ گرم و قد او ۷.۵ سانتیمتر است .

 

وزن جنین در سه ماهه ی دوم بارداری

در ماه چهارم وزن جنین  حدودا ۸۰ تا ۹۰ گرم است و قد او بین ۱۰ تا ۱۲ سانتیمتر رسیده است . در این ماه پوست جنین شکل گرفته و استخوان بندی اش در حال کامل شدن است و مکیدن با دهان را انجام می دهد . در ماه پنجم وزن جنین ۲۵۰ گرم و قد او ۱۵ سانتیمتر است . در این ماه پوست جنین از کرک های نازکی پوشیده می شود تا از او محافظت کنند و نیز ابرو و مژه و ناخن ها شکل می گیرند . بلعیدن و شنیدن از دیگر ویژگیهای این ماه است . در ماه ششم وزن جنین به ۶۵۰ گرم  و قد او به ۳۰ سانتیمتر رسیده است . دراین ماه مغز استخوانهای جنین شروع به خونسازی می کند ، حس چشایی فعال شده و عکس العمل های دست و پا بهتر شده و بدن شروع به جمع آوری چربی مکند . در این ماه است که وزن زیاد می شود .

وزن جنین در سه ماهه ی سوم بارداری

با ورود به ماه هفتم یا همان هفته ۳۲ بارداری کم کم به آخرین هفته های بارداری نزدیک می شوید و بدن جنین به مرحله تکامل می رسد . در این ماه استخوان بندی جنین کامل شده ، بدن او مواد معدنی را جذب می کند ، چشم هایش به نور حساس می شود و کرک های بدنش میریزند .در این هنگام وزن جنین۱.۸۰۰ تا ۲ کیلوگرم  و قد او بین ۳۷ تا ۴۰ سانتیمتر است . در هفته هشتم جنین بزرگتر شده و جای بیشتری را اشغال می کند . چربی های بدنش بیشتر نیز بیشتر می شود . در این هفته قد جنین به ۴۰ تا ۴۷ سانتیمتر می رسد و وزن او حدود ۲.۷۰۰ تا ۳ کیلوگرم است . درهفته های آخر همه اندام های بدن جنین رشد کرده و آماده زندگی در خارج رحم مادر می باشد . در زمان تولد قد جنین به ۵۰ تا ۵۵ سانتیمتر می رسد  و وزنش حدود ۳ تا ۴ کیلوگرم است . البته همه ی نوزادها قد و وزن شبیه به همی ندارند و ممکن است این اعداد تغئیر کنند .

تغذیه مادر و وزن گیری جنین در هفته های آخر بارداری

از آنجا که وزن گیری جنین در هفته های آخر بارداری صورت می گیرد زنان باردار باید مراقب تغذیه خود باشند . هر چه زمان زایمان کامل تر باشد جنین بیشتر رشد می کند . خوراکیهایی که کمک می کنند تا وزن جنین ایده ال شود

۰۱ خوردن آب کافی کمک می کند تا جنین وزن گیری مناسبی داشته باشد . همچنین به مادر کمک می کند تا زایمان راحتتری داشته باشد . هر چه آب بیشتر بنوشید باعث آرامش بیشتر در شما می شود . اگر با آب خوردن مشکل دارید می توانید از ِآب میوه ، شیر ، تکه های یخ زده میوه ، آب انگور و چایی استفاده کنید . نکته مهم این است که روزانه هشت لیوان آب میل کنید ‌. برای بهبود وزن گیری جنین سعی ‌کنید وعده های غذایی را افزایش دهید . خوردن میوه و سبزی ، تخم مرغ  کاملا پخته شده ، لبنیات ، ماهی قزل آلا ، حبوبات  ، سیب زمینی و غلات را افزایش دهید این مواد سرشار از ویتامین ها و پروتئین هستند و حتما باید به مقدار لازم از آنها استفاده شود . مصرف انواع آجیل خام در ماههای آخر به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی چربی ، فیبر و مواد مغذی توصیه اکید شده است . در مصرف گوشت از همه ی انواع آن استفاده کنید و ساعتها بگذارید تا گوشت بپزد تا از پخت کامل آن اطمینان حاصل پیدا کنید . سعی کنید از ادویه ها ونمک زیاد استفاده نکنید . خصوصا اگر فشارخون بارداری یا دیابت بارداری دارید زیرا آنها باعث زایمان زودرس می شوند . دو ماده ای که باعث وزن گیری بهتر جنین می شوند منیزیوم و ویتامین سی هستند . این مواد به وفور در سبزیجات و آجیل و… وجود دارند .

بیشتر بخوانید: ویتامین های بارداری

دلایل کاهش وزن جنین

۰۱مهمترین دلیل کاهش وزن جنین تغذیه نامناسب مادر در دوران بارداری است .

۰۲ وجود بیماری هایی مانند دیابت بارداری ، پره اکلامپسی ، فشارخون بالا ، بیماریهای قلبی و عروقی و عفونت ادراری می تواند از دیگر دلایل بارداری هستند .

۰۳ زایمان زودرس زمانی رخ می دهد که جنین به دلایل مختلف از جمله کمبود وزن روبرو شود .

۰۴ نخوردن مکمل های دارویی مانند اسید فولیک ، کلسیم و آهن موجب وزن نگرفتن نوزاد می شود همچنین نقص در لوله های عصبی باعث کم وزن بودن جنین و زایمان زود رس می شود.

از دیگر دلایل کاهش وزن جنین می توان به عادات و سبک زندگی مادر، مصرف مشروبات الکلی و دخانیات ، مشکلات اقتصادی ، کار زیاد و استراحت کم و افسردگی اشاره کرد .

۰۵ قد و وزن مادر نیز برکاهش وزن جنین تاثیر می گذارد . در مادران بالای ۳۵ سال و زیر ۱۸ سال این موضوع به وضوح دیده می شود .

۰۶ بی اشتهایی مادر که باعث مشود غذا کمتر بخورد و آن بر جنین تاثیر منفی بگذارد.

۰۷ اگر برای جفت مشکلی در خونرسانی اتفاق بیافتد برجنین هم تاثیر منفی خواهد داشت .

عوارض کم وزن بودن جنین حین زایمان

وزن کم نوزاد هنگام تولد اثرات منفی زیادی دارد : کاهش قند خون ، تشنج ، رشد ناکافی اعضای بدن ، مقاومت ناکافی در برابر بیماریها و عفونتها و…پس قبل از بارداری حتما دانش خود را درباره ی این نکات بالا ببرید تا نوزاد سالمی را بدنیا بیاورید .

طب سنتی و وزن گیری جنین

طب سنتی بر خلاف باور عموم برای دردهای مختلف راه حل های خوبی دارد . در اینجا به چند توصیه مهم از طب سنتی می پردازیم

خوراکیهایی که برای مادر مفید هستند ، تخم مرغ عسلی ، خورش به و سیب ، کباب گوسفندی ، آب سیب و عسل ، شیره انگور حل شده در آب ، عصاره گوشت ، سوپ جو .

شیر بادام به عنوان نوشیدنی بسیار مقوی برای مادر و جنین در طب سنتی محسوب می شود و طرز تهیه آن به این صورت است که ابتدا بادام ها را در آب خیس می کنیم سپس با گلاب و عسل و کمی آب در مخلوط کن هم می زنیم . مایع به دست آمده که رنگ آن شیری است ، شیر بادام نام دارد .

استراحت و خواب کافی از دیگر گزینه هاست که حتما باید مورد توجه قرار بگیرد . توجه داشته باشید که حتما معاینات و آزمایشات قبل از بارداری را انجام دهید تا از وضعیت جنین خود آگاهی کامل داشته باشید .

 

نکات مهم در وزن گیری جنین

همیشه به یاد داشته باشید از ابتدای بارداری جنین در حال رشد ونپمو است و به وزن گیری ادامه می دهد . اما از هفته بیستم بارداری وزن گیری سریعتر اتفاق می افتد بنابراین یکی از راههای وزن گیری جنین خوردن مواد مغذی و مقوی برای مادر است . انواع ویتامین ، پروتئین و آهن و کلسیم ، منیزیوم و اسید فولیک باید در رژیم غذائی مادر گنجانده شود . البته در وزن گیری جنین باید مراقب وزن گیری مادر هم بود زیرا اگر چربی اضافی به بدن مادر وارد شود ممکن است مادر به فشارخون و دیابت و چاقی مبتلا شود پس بهتر است وزن گیری جنین تحت نظر پزشک متخصص انجام شود . تحرک کافی خواب و استراحت کافی از دیگر راههای وزن گیری جنین است .

روش دارویی وزن گیری جنین

اگر علیرغم تغذیه مناسب مادر ، جنین همچنان وزنش کم بود ، پزشک با تجویز دارو جنین را به وزن ایده آل خواهد رساند . یکی از این داروها لیدی میل است که حاوی ویتامین ها ، پروتئین ، آهن ، کلسیم ، روی و اسید فولیک است .

 

سخن پایانی

به طوریکه می دانیم وزن گیری جنین از هفته های اول بارداری آغاز می شود و در هفته های آخر سرعت می گیرد. بنابراین مادر باید سعی کند با انجام مراقبتهای قبل و حین بارداری ازخود و جنینش محافظت کند . در طول بارداری حتما تحت نظر پزشک متخصص باشید تا شما را حمایت کرده و در این مسیر پر پیچ و خم یارای شما باشد .

 

آیا مطلب فوق
5/5
مدیر سایت

مدیر سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفته یازدهم بارداری
بارداری
مدیر سایت

هفته یازدهم بارداری

اکنون هفته دهم از بارداری نیز سپری شده و وارد هفته یازدهم از بارداری شده اید، حالا نیاز است بدانید در این هفته و هفته

ادامه مطلب
هفته دوازدهم بارداری
بارداری
مدیر سایت

هفته دوازدهم بارداری

پس از سپری کردن هفته یازدهم بارداری اکنون با شروع هفته 12 بارداری جنین شروع به رشد با سرعت بسیار بالایی کرده است. بدین ترتیب

ادامه مطلب